8.7.2011

Heini: 48. Brendan Benson - My Old Familiar Friend (2009)

Brendan Benson on minulle varsin uusi tuttavuus. Jouduin tekemisiin My Old Familiar Firend -levyn kanssa, kun ostin sen pilkkahinnalla muutama kuukausi sitten Fatty Sounds -levykaupan superalesta kaupan tehdessä kuolemaa. Toisin kuin monet muut lempilevyni, My Old Familar Friend on helposti lähestyttävä. Jo ensimmäisellä kuuntelukerralla tarttuvat melodiat vievät mukanaan ja viimeistään kolmannella kerralla osaa laulaa mukana vähintäänkin jokaisen biisin kertosäkeessä.

Benson kirjoittaa yksinkertaisia, mutta toimivia rokahtavia popmelodioita ja jokaisessa kappaleessa on potentiaalia megahitiksi. Omiksi lempikappaleikseni ovat muodostuneet A Whole Lot Better, joka kertoo tuuliviirityyppisestä suhtautumisesta (ilmeisesti) rakastettuun, You Make a Fool Out of Me, joka on muista levyn kappaleista poiketen hieman mollivetoinen sekä levyn superhitein kappale Don't Wanna Talk – voin suorastaan nähdä silmissäni stadionillisen ihmisiä pomppimassa yhtä jalkaa ja laulamassa tämän kappaleen tahtiin. Harmillisesti Benson ei tosin taida (ainakaan vielä) olla niin suosittu, että täyttäisi kokonaista stadionia faneillaan.

Bensonin levy on tutustumisen arvoinen kaikille sellaisille, jotka arvostavat yksinkertaisten, mutta tarttuvien rokkivoittoisten melodioiden tahtiin tanssimista ja laulamista – ja kukapa ei arvostaisi. Lisämakua kappaleisiin tulee hauskoista sanoituksista, joita kannattaa ehdottomasti kuunnella tarkasti.

Ks. myös Mikke: 20. Brendan Benson - My Old Familiar Friend (2009).

Albumi Spotifyssa.

Blogin säännöt.
Heinin top 100 -lista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti