21.7.2011

Heini: 37. 22-Pistepirkko – Rumble City, La La Land (1994)

Listani edellisten kolmen synkän levyn jälkeen on hyvä päästä hieman iloisempiin tunnelmiin. 22-Pistepirkon Rumble City, La La Land on täydellinen esimerkki loistavasta hassuttelumusiikista, jota lauletaan nasaaliäänellä epätäydellisellä englannilla sekä muutenkin järjettömillä lyriikoilla. Tällä bändillä on aina hyvä meininki ja se kuuluu myös levyllä. 22-Pistepirkko on tehnyt monta hyvää levyä; onhan yhtye perustettu jo vuonna 1980 ja ensimmäinen studioalbumi Piano, rumpu ja kukka ilmestyi syntymävuotenani 1984. Rumble City, La La Land valikoitui blogiin, koska se on kokonaisuudessaan mielestäni Pistepirkkojen onnistunein tuotos – se ei sisällä yhtään heikkoa kappaletta ja höpsön kevyt tunnelma säilyy mukana kaikissa albumin kappaleissa - jopa parissa sellaisessa, jossa sanoma ei ole pelkästään positiivinen.

Jos minun tulisi nimetä lempikappaleeni Rumble City, La La Land -levyltä, päätyisin luultavasti suorastaan pakonomaisesti tanssilattialle vetävään Tokyo Tigeriin, joka on paitsi menevä ja hauskan kuuloinen, myös lyriikoidensa puolesta pistepirkkomaisesti älytön:
I said tokyo tiger and the ring of fire
That I met my true desire
She hit me with her hips and hairdo
My heart just said an extra boom
Lack of money
And a lack of style
I don't mind, she danced so fine
Olen nähnyt Pistepirkot useita kertoja livenä, enkä ole millään niistä  kerroista joutunut pettymään. Vaikka yhtyeen jäsenet lähenevät jo eläkeikää, lavalla energiaa riittää. Yleensä yhtyeen jäsenet yltävät mitä akrobaattisimpiin suorituksiin niin fyysisesti kuin verbaalisesti ja meno vain yltyy keikan loppua kohden. Jos et ole jostain syystä nähnyt Pirkkoja livenä, suosittelen korjaamaan tilanteen heti, kun vain mahdollista. Sitä ennen voit viettää hienoja hetkiä vaikkapa tämän levyn parissa jammaillen.

Katso myös Mikke: 87. 22-Pistepirkko - Rally of Love (2001).

Albumi Spotifyssa.

Blogin säännöt.
Heinin top 100 -lista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti