3.7.2011

Heini: 53. Tori Amos – Scarlet's Walk (2002)

Scarlet's Walk on aina ollut lempi Tori Amos -levyni, vaikka olenkin kuullut, etteivät todelliset Amos-fanit pidä tästä levystä. Ehkä minun on siis luovuttava todellisen Amos-fanin leimasta ja tunnustettava, että mielestäni Scarlet's Walk on loistava albumi. Olen käyttänyt tätä levyä monesti unilevynä, eli kuunnellut sitä iltoina, joina en meinaa saada unta päässä pyörivien ajatusten vuoksi. Scarlet's Walkin kauniit ja lohdulliset sävelet ovat aina sellaisissa tilanteissa auttaneet ja uni on lopulta tullut silmään. Muutenkin levyllä tulevat esiin Amosin parhaat puolet – mielestäni tämä laulaja-lauluntekijä on parhaimmillaan surumielisiä balladeita esittäessään ja Scarlet's Walkilla niitä riittää.


Scarlet's Walk on teemalevy, jonka päähahmo, Scarlet, perustuu löyhästi Amosiin itseensä. Pääteemana levyllä on post 9/11 Yhdysvallat, jonka tuntoja Amos levyllä tilittää. Minun mielestäni levyn parasta antia ovat kuitenkin levyn ihmissuhteista kertovat kappaleet, kuten vaikkapa Your Cloud, joka on ehkä historian kaunein rakkauslaulu:
do you think
just like that
you can divide
this you as yours
me as mine to
before we were us
if the rain has to separate
from itself
does it say "pick out your cloud?"
Näin Tori Amosin livekeikan Provinssirockissa vuonna 2007 ja konsertti jätti minut todellakin täysin kylmäksi. Amos oli etäinen, eikä tuntunut olevan ollenkaan kiinnostunut esiintymään yleisölle tuona iltana. Sen jälkeen meni pari vuotta, että tulin kuunnelleeksi artistia uudelleen – sen verran pettynyt esiintymiseen olin. Onneksi kuitenkaan yksi huono konsertti ei onnistunut täysin pilaamaan Amos-kokemusta minulta, sillä levyltä kuunneltuna musiikki kyllä toimii yhä edelleen todella hyvin.

Albumi Spotifyssa.

Blogin säännöt.
Heinin top 100 -lista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti