3.8.2011

Heini: 26. The National – High Violet (2010)

Harvoin on millekään albumille onnistuttu tallentamaan niin syviä tunteita kuin The Nationalin High Violet -albumille. Tiedän, että moni osa The Nationalia aktiivisesti kuuntelevista on sitä mieltä, että blogissamme tulisi esitellä joko Alligator tai Boxer (jotka molemmat ovat oikein hienoja levyjä), mutta minulle tärkein ja minun mielestäni paras The Nationalin levy on High Violet. Se on hienovaraisesti ja tarkasti saumattomaksi kokonaisuudeksi koottu levy, josta löytää jotain uutta jokaisella kuuntelukerralla. Kappaleet ovat rauhallisia, mutta minimaalisesta massiivisiksi hiljalleen kasvavia ja synkkäsävyisiä. Albumi on mielettömän kaunis.

Näin The Nationalin livenä Kulttuuritalolla tämän vuoden alkupuolella. En ollut aikaisemmin nähnyt heitä konsertoimassa, vaikka kyseessä ei ollut yhtyeen ensimmäinen Suomen konsertti. Minulle The National -debyyttikeikka ei olisi voinut parempaan aikaan sattua. Vielä lippujen tullessa myyntiin epäilin keikalle lähtemisen kannattavuutta niin paljon, etten ostanut lippua. Onneksi sain erään ystäväni kautta myöhemmin hankittua itselleni lipun tuolle loppuunmyydylle keikalle, joka oli moninkertaisesti jokaisen siitä maksamani euron arvoinen. Erityisen paljon nautin keikasta muun muassa siksi, että se ajoittui juuri The National -fanitukseni huippukohtaan.

High Violet on rauhallinen ja surumielinen, mutta silti mahtipontinen levy. Oman hienon lisänsä tuovat myös sanoitukset, joiden tulkintoja voi pohtia vaikka kuinka pitkiä aikoja – mikä on asia, jota lyriikoissa arvostan. Yksi lempisanoituksistani löytyy kappaleesta Conversation 16:
I was afraid, I'd eat your brains
I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil
'Cause I'm evil
Pitäähän sentään zombieviittauksia aina arvostaa! Kappaleen sanoitukset ovat muutenkin hienot, mikä ei ehkä ainoastaan yllä olevan lainauksen perusteella aukea. Suosittelen kuuntelemaan sitä ihan itse, niin kuin kaikkia muitakin tämän loistavan albumin kappaleita.

Ks. myös: Mikke: 17. The National - High Violet (2010)

Albumi Spotifyssa.

Blogin säännöt.
Heinin top 100 -lista.

1 kommentti:

  1. High Violet on loistava levy ja Conversation 16 ehkäpä paras biisi siltä. Alligator puolestaan on ehdoton synkistelylevyni. Sitä ei voi kuunnella ilman, että tulee paha mieli, koska kuuntelin sitä niiin paljon pahassa elämänvaiheessa :(

    VastaaPoista