16.8.2011

Heini: 16. Jenny Wilson - Hardships! (2009)

Ihastuttava ruotsalainen laulaja-lauluntekijä Jenny Wilson on monilahjakkuus, joka levyillään soittaa ja laulaa itse kaikki kappaleensa. Tämän lisäksi hän on karismaattinen ja taitava live-esiintyjä, jonka konsertteja minulla on ollut kunnia nähdä pariin otteeseen. Blogissamme esittelen laulajattaren toista albumia Hardships!, jonka kauniin vihvahteikkaat R&B- ja elektrovaikutteiset indie pop -kappaleet kietoivat minut pauloihinsa heti ensikuulemalta.

Kuulalla äänellä laulava Wilson on monipuolinen lauluntekijä, joten Hardships! on albumi, johon ei hetkessä kyllästy. Arvostan millä tahansa alalla ihmisiä, jotka osoittavat ammattiaan kohtaan poikkeuksellista innokkuutta ja lahjakkuutta, eikä näistä kumpaakaan puut Wilsonilta. Minun on vaikea käsittää, miten joku voi paitsi kirjoittaa näin hienoja kappaleita yksin, myös musisoida ne itsenäisesti äänitteelle.

Hardsihps!-levyn tunnelmat vaihtuvat luontevasti iloisen hilpeästä tanssipopista hiljaisemmin maalaileviin melankoliasävytteisiin balladeihin. Kaikkia kappaleita leimaa kuitenkin Wilsonin levyilleen luoma kepeys, joka ei unohdu edes surullisemmista lauluista. Lempikappaleeni levyltä ovat The Wooden Chair, Anchor Made of Gold sekä Pass Me the Salt. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että albumin muissa kappaleissa olisi jotain vikaa. Nämä kolme vain sattuvat olemaan ne kolme kauneinta kolmentoista loistavan laulun joukosta.

Wilson on julkaissut soolourallaan kolme albumia. Kannattaa tutustua tässä esitellyn levyn lisäksi ainakin esikoisalbumiin Love and Youth, joka olisi yhtä suuresti ansainnut oman esittelynsä blogissamme kuin Hardships!. Molemmat ovat hienoja kokonaisuuksia, enkä täysin osaa perustella, miksi päädyin esittelemään juuri tätä albumia esikoisen sijaan. Ehkä Hardships! on kokonaisuutena vielä hieman esikoista harkitumpi ja saumattomampi. Uusinta, tänä keväänä ilmestynyttä, Blazing-levyä en ole vielä ehtinyt kuuntelemaan, mutta odotukset ovat korkealla!

Albumi Spotifyssa.

Blogin säännöt.
Heinin top 100 -lista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti