1.6.2011

Heini: 81. Fleet Foxes - Fleet Foxes (2008)

Fleet Foxesin nimikkoalbumi on yhtyeen ensimmäinen pitkäsoitto, joka kirvoitti ylistäviä kommentteja musiikkikriitikoiden suusta – eikä suotta, sillä levy tarjoaa taatusti kaunista, suloista ja taitavasti tehtyä musiikkia. Vaikka levy on tässä kirjoituksessa luokiteltu indieksi ja folkiksi, voisi sitä kuvailla myös barokkipopiksi tai kamaripopiksi sen klassisesta musiikista saamiensa vaikutteiden perusteella. Nykypäivästä erottuvaa tunnelmaa lisää levyn kansi, joka on yksityiskohta 1500-luvulla tehdystä maalauksesta Netherlandish Proverbs.

Pidän Fleet Foxesista erityisesti musiikin seesteisen tunnelman vuoksi. Äänimaisema on kaunis ja rauhallinen, muttei oikeastaan iloinen eikä surullinen. Albumia kuunnellessa tulee samanlainen olo kuin kesäviikonloppuna mökin rantalaiturilla saunan jälkeen auringonlaskua ihaillessa; kaikki on rauhallista, kaikki on hyvin. Voi olla hiljaa ja luottavainen.

Onnittelut muuten teille, jotka olette menossa Ruisrockiin – Fleet Foxisien Suomen ensiesiintyminen tapahtuu siellä. Jos en olisi juuri samana viikonloppuna Lontoossa katsomassa Pulpia, suuntanani olisi Turku.

Ks. myös Mikke: 75. Fleet Foxes - Fleet Foxes (2008).

Albumi Spotifyssa.

Blogin säännöt.
Heinin top 100 -lista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti