19.6.2011

Heini: 65. Efterklang - Magic Chairs (2010)

Tutustuin Efterklangiin ensimmäistä kertaa pian yhtyeen kakkosalbumin Parades ilmestyttyä. Olin ehkä yrittänyt kuunnella yhtyettä niihin aikoihin, mutta en muista vakuuttuneeni Efterklangista mitenkään erityisesti. Täydellisen takinkäännön tein nähtyäni yhtyeen livenä. Asuin niihin aikoihin Pariisissa, missä Efterklang jostain syystä esiintyi, vaikkakaan kovin moni ranskalainen tuskin oli kuullut heistä koskaan mitään. Huolimatta yhtyeen tuntemattomuudesta he onnistuivat luomaan keikalla uskomattoman hienon tunnelman, jota en osaa sanoin kuvailla. Keikan jälkeen olin fani.

Uudemman kerran näin yhtyeen esiintyvän Helsingissä Korjaamolla  viime vuonna pian kolmannen albumin Magic Chairsin ilmestyttyä. Vaikka tällä kertaa tiesin, mitä odottaa, keikka ei tuntunut yhtään huonommalta kuin ensimmäisellä kerrallakaan. Taitavien ja sympaattisten oloisten muusikoiden muodostama Efterklang varmasti sulattaa paatuneimmatkin sydämet, saati sitten tällaisen indieherkistelijän sydämen.

Yhtyeen ensimmäistä albumia Tripper en ole kuunnellut (täytynee tunnustaa, etten edes tiennyt sen olemassaolosta ennen kuin vasta äsken Wikipediasta luettuani). Toinen albumi Parades on hyvä etenkin, kun yhtye esittää sen kappaleita livenä ja sitäpaitsi albumin kansitaide on aivan omaa luokkaansa. Parhaiten levyltä kuunnellessa minulle kuitenkin toimii uutukainen Magic Chairs. Kappaleet ovat taidokkaasti tehtyjä, kevyitä ja kauniita. Monet eri soittimet ja niiden suvereeni yhteensovittaminen luo yhtyeelle ominaisen tunnelman jopa äänitteen kautta välittyväksi. Mikäli et ole kuullut mitään tästä yhtyeestä aikaisemmin, esimerkiksi Magic Chairsin avausraita Modern Drift on loistava tapa aloittaa tämän hienon tanskalaisyhtyeen kuunteleminen:



Albumi Spotifyssa.

Blogin säännöt.
Heinin top 100 -lista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti