11.6.2011

Heini: 73. Kashmir – Zitilites (2003)

Kuten aiemmin listallani esiintynyt Elbow, Kashmir tuli musiikillisen tietoisuuteni osaksi yhden levyn ajaksi, mutta hävisi sittemmin unohduksiin vuosiksi. Levy, jonka onnistuin bongaamaan oli vuonna 2003 ilmestynyt Zitilites. Olin kiinnittänyt huomiota yhtyeeseen MTV Nordicilla pyörineen hienon Rocket Brothers -musiikkivideon myötä ja kun sain vielä eräältä kaveriltani poltetun version Zitilites-levystä, jonka avausraita kyseinen kappale on, olin myyty.

Uudelleen Kashmir ulottui tietoisuuteeni viime vuonna, kun se esiintyi toisen kuuluisan tanskalaisyhtyeen Mew’n kanssa ja sen lisäksi kävi itsenäisellä Tavastia-keikalla Helsingissäkin. En valitettavasti nähnyt Kashmiria sen kummemmin Tavastialla (olin samana iltana katsomassa Rufus Wainwrightia Kultsalla) kuin Mew’n kanssa esiintymässä (ei yhteiskeikkoja Suomessa), mutta keikoista noussut keskustelu ystäväpiirissäni muistutti minua uudelleen tämän hienon yhtyeen olemassaolosta.

Zitilites-levyn tunnelmat vaihtelevat masentuneesta surumielisen kautta pelottavaan ja jännittävään. Monet albumin kappaleet tuntuvat kertovan hetken huumasta ja katoavista rakastumisista. Rocket Brothersin lisäksi levyn kohokohtia ovat ainakin voimakas Surfing the Warm Industry, kaunis In the Sand sekä palan kurkkuun jokaisella kuuntelukerralla nostava The Aftermath:
I'm wondering if my thoughts of her
Have ever crossed her thoughts of me
And if they're half as clear as mine
And if there'll ever be a time
For us to journey once again
As lovers and as trusted friends
What if the best is yet to come
And this was only the first part run
(...)
But the everyday just can't compete
With the beauty of a polaroid
Where the fairytale endures complete
And her eyes are always full of joy
Like a frozen glimpse of butterflies
On a clourized celluloid sky
She waves her cheerful last goodbye
And begs for me to let passed things slide
Albumi Spotifyssa.

Blogin säännöt.
Heinin top 100 -lista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti