4.6.2011

Heini: 80. Editors - An End Has a Start (2007)

Editorsista on  vaikeaa kirjoittaa kesällä. An End Has a Start -levy ei sisällä musiikkia, jota tekisi mieli kuunnella aurinkoisen helteisenä kesäpäivänä. Massiiviset ja raskaat kappaleet toimivat parhaiten, kun ulkona on 20 astetta pakkasta eikä aurinkoa ole näkynyt päiväkausiin. Editors on riittävän synkkää talvimusiikkia, muttei kuitenkaan liian synkkää, jotta keskitalven pimeys muuttuisi sietämättömäksi kestää.

An End Has a Start on ainoa Editors-levy, jota kuuntelen. Esikoisalbumi on jäänyt syystä tai toisesta kuuntelematta eikä kolmannen albumin In This Light and on This Evening synapoppi tehnyt vaikutusta.

Albumi sisältää monia hienoja biisejä. Avausraita Smokers Outside the Hospital Door on yksi syy, miksi tämä levy on soinut stereoissani niin useasti - vakuuttava ensimmäinen kappale saa kuuntelemaan koko levyä uudelleen ja uudelleen. Myös albumin nimikkobiisi kuuluu suosikkeihini. Ehdottomasti paras on kuitenkin epätoivoa tihkuva When Anger Shows, joka toimii myös livekeikoilla yhteislaulattajana lähes täydellisesti:
In that moment you realise
That something you thought would always be there will die
Like everything else
These thoughts I must not think of
Dreams I can't make sense of
I need you to tell me it's OK
Albumi Spotifyssa.


Blogin säännöt.
Heinin top 100 -lista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti