17.6.2011

Heini: 67. The Strokes - Is This It (2001)

Kun kuulin ensimmäistä kertaa The Strokesin Is This It -levyä, olin innoissani, sillä olin varma, että rock-taivaalle oli syttynyt yksi kiintotähti lisää. Tämän levyn ja etenkin hittibiisi Last Nite:n tahtiin on biletetty jo vuosikymmenen ajan, eikä tunnelma ole ollenkaan laantunut vuosien saatossa. Valitettavasti myöhemmillä levyillään The Strokes ei ole kyennyt samanlaiseen suoritukseen ja ne ovat ainakin minun osaltani jääneet pölyttymään levykaupan hyllyyn.

Huolimatta bändin ei-niin-kiinnostavista myöhemmistä vaiheista Is This It on täynnä hienoja hetkiä. Levy ei välttämättä sisällä kovin paljon toisisistaan eroavia kappaleita, mutta mikäpäs siitä – miksi korjata jotain, mikä ei ole rikki. Levyn kuunteleminen on varmasti viihdyttävää ja kappaleesta toiseen vaihdetaan helposti ja sujuvasti.

Is This It on hyväntuulista kesämusiikkia, joka sopii oivasti kuunneltavaksi vaikka kesälomalla, kun huolet eivät paina ja elämä on kaunista.

Tarkempi kuvaus levyn olennaisista puolista on jo kerran kirjoitettu tähän blogiin: Mikke: 76. The Strokes – Is This It (2001)

Albumi Spotifyssa.

Blogin säännöt.
Heinin top 100 -lista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti