18.6.2011

Heini: 66. Skunk Anansie – Stoosh (1996)

Brittiyhtye Skunk Anansie aloitti uransa vahvasti esikoisalbumillaan Paradoid and Sunburnt, mutta täysosumaan yhtye ylsi vasta toisella albumillaan Stoosh. Paitsi, että levy sisältää kolme isoa hittiä (Twisted, Hedonism ja Brazen), muutkin levyn biisit ovat kaikkea muuta kuin täyteraitoja. Asennetta ei tältä yhtyeeltä puutu, sen takaa omalaatuinen keulahahmo Skin, jonka esiintymiskarisma on aivan omaa luokkaansa ja jonka kaunis lauluääni sopii täydellisesti yhtyeen voimakkaaseen musiikkityyliin.

Hedonism-kappaleeseen tehty musiikkivideo oli ainakin teini-ikäisen itseni mielestä yksi siihenastisen musiikkivideohistorian parhaista – huolimatta siitä, että MTV käski poistaa videosta kohdan, jossa kaksi naista suuteli keskenään, sillä ”se saattaisi järkyttää nuorimpia katsojia”. Näin 1990-luvulla. Onneksi nykyisin on sallittua vaikkapa tehdä kokonainen kappale siitä, miten pussailee tyttöjä, vaikka on itse samaa sukupuolta eikä MTV kiellä sen esittämistä.


Stoosh on täynnä angstia, voimaa ja surumielisyyttä, mutta levy ei silti ole liian raskas minun makuuni. Stooshia kuuntelen, kun kaikki ottaa päähän eikä maailma kohtele ollenkaan reilusti. Itsesäälin hetkillä valitsen kuunteluun erityisesti kappaleet Hedonism (Just Because You Feel Good), Picking on Me ja Infedility. Loput levyn biisit hoitavat paremmin aggressiivisempaa tunnelmaa – lukuun ottamatta viimeistä kappaletaa Glorious Popsong, jonka iloinen melodia poikkeaa melkoisesti levyn muista kappaleista. Aina ei kuitenkaan pidä antaa iloisen melodian hämätä:
you`re still a fucker
you`re still a fucker
you`re still a fucker, to me
you know, lucifer cried
when you looked at me
and the heaven’s rained down
on your acid face
what’s left now that it’s over
shouldn’t last too long
Albumi Youtubessa.

Blogin säännöt.
Heinin top 100 -lista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti