8.6.2011

Heini: 76. Elbow - Asleep in the Back (2001)

Kun Elbow’n ensimmäinen studioalbumi Asleep in the Back ilmestyi 2000-luvun alussa, olin innoissani yhtyeestä. Kuuntelin levyä ahkerasti ja toivoin kovasti yhtyeen vierailevan keikalla Suomessa (mikä muuten tapahtuu vasta tänä kesänä Ruisrockissa). Levyn melankoliset melodiat ja brittipop-vaikutteet tekivät suuren vaikutuksen – ainakin pariksi vuodeksi. Kävi nimittäin niin, että esikoisalbumin jälkeen kadotin bändin. Muistan pyöritelleeni yhtyeen kakkoslevyä käsissäni pian sen ilmestymisen jälkeen, mutta ostamatta jäi ja pian unohdin autuaasti, että yhtye on yhä olemassa ja tekee uusia levyjä tasaisesti muutaman vuoden välein.

Huolimatta siitä, että Elbow’n myöhempi ura on jäänyt minulle toistaiseksi hieman hämäräksi (vaikka viime aikoina olen yrittänyt uudempiakin levyjä vähitellen alkaa kuunnella), Asleep in the Back on pysynyt ahkerassa kuuntelussa viimeiset kymmenen vuotta. Levy puree minussa siihen osaan, joka jaksaa ihailla musiikkia, jota jotkut pahat kielet ovat kuvailleet ulinaksi. Albumi on rauhallinen, kaunis ja surumielinen.

Suosittelen levyä kaikille, joihin Radioheadin, Travisin tai Coldplayn kaltaiset yhtyeet ovat tehneet edes jonkintasoisen vaikutuksen. Etenkin kaksi jälkimmäistä Elbow voittaa kirkkaasti melkeinpä koko niiden tuotantojen osalta.

Katso myös: Mikke: 89. Elbow - The Seldom Seen Kid (2008)

Albumi Spotifyssa.

Blogin säännöt.
Heinin top 100 -lista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti