22.6.2011

Heini: 62. Super Furry Animals – Rings around the World (2001)

Rings around the World on kummallinen levy. Vaikka se on Super Furry Animalsien ensimmäinen isolle levy-yhtiölle tehty albumi, omaperäisyyden puutteesta sitä ei ainakaan voi syyttää. Tämä brittipop-aallon nosteessa perustettu yhtye lähti vaeltamaan varsin omalaatuiseen – mutta onnistuneeseen – suuntaan viimeistään tällä viidennellä levyllään. Rohkeasti erilaisia musiikkityylejä, kuten progea, teknoa ja death metallia, yhdistelevä levy on lähes ainutlaatuinen 2000-luvun popmusiikkihistoriassa.


Rings around the World -albumia leimaa hassuus ja ristiriitaisuus. Esimerkiksi No Sympathy -kappale kuulostaa mukavalta ja rauhalliselta rallatukselta, mutta sen lyriikat ovat kaikkea muuta kuin mukavat ja sitä paitsi kappale päättyy parin minuutin mittaiseen meluosioon.
Sympathy, sympathy
You want some:
Don't come to me
Don't try me for sympathy
I don't feel sorry for thee:
You deserve to die
Toinen hehkuttamisen arvoinen hassuttelukappale on Presidential Suite (joka muuten jää aina soimaan päähän, varoitan!), jonka ensimmäinen säkeistö kertoo Yhdysvaltain entisen presidentin Bill Clintonin ja Valkoisen talon harjoittelijan Monica Lewinskyn seksiskandaaliin liittyneestä mediakohusta.
Monica and naughty Billy
Got together something silly,
Holy wars out of lusty minutes
Another Cuban cigar crisis
Honestly, do we need to know
If he really came inside her mouth?
How will all this affect me now and later?
Toinen säkeistö käsittelee Neuvostoliiton hajottaneen Boris Jeltsinin juomataipumuksia.

Albumi sisältää monia muitakin varsin omalaatuisia kappaleita, joista hiteimmäksi noussut Juxtapozed With U ei ole läheskään paras. Suosittelen lämpimästi tutustumaan koko levyyn huolellisesti, et varmasti pety!

Ks. myös Mikke 14: Super Furry Animals - Rings Around the World (2001).

Albumi Spotifyssa.

Blogin säännöt.
Heinin top 100 -lista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti