15.5.2011

Mikke: 97. Spoon - Ga Ga Ga Ga Ga (2007)

Spoon on salakavala yhtye. Ensimmäisellä kuuntelukerralla heidän musiikkinsa kuulosti melko yksinkertaiselta leppoisalta poprockilta. Musiikki kuitenkin syvenee jokaisella kuuntelukerralla. Yksinkertaisten riffien takaa löytyy mitä kekseliäimpiä koukkuja.
 
Sävellykset eivät ole niitä tavanomaisimpia popsoinnutettuja ralleja, joita popmusiikissa kierrätetään. Spoonin kappaleet pyörivät useimmiten rock-luuppien ympärillä. Musiikki vaihtelee äärimmäisestä minimalismista räjähtäviin rockpurkauksiin ja tanssikomppeihin. 

Ga  Ga Ga Ga Ga tarjoilee kattavan annoksen erilaisia taidonnäytteitä. Don't Make me a Target tuo treenikämpän onnistuneet jammailusessiot kaikkien kuultavaksi. The Ghost of You Lingers on vain yhtä nostatusta, jonka jännitys pitää otteessaan. You Got Yr. Cherry Bomb esittelee Spoonin hittien tehtailutaitoa. Taustalla soivat torvet tuovat mieleen Dexy's Midnight Runnersin. Rhythm and Soul tarjoaa koukuttavia laulumelodioita, joita huomaa hyräilevänsä mukana kuin huomaamatta. The Underdog laittaa tanssijalan vipattamaan 80-lukulaisen soulpunkin tahdittamana. My Little Japanese Cigarette Casen kertosäe on nerokkaan tarttuva kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Britt Danielin lauluäänessä on raspia ja säröä juuri niin paljon, kuin rocklaulajalta voi vain toivoa. Kitarat soivat tyylikkäästi särön ja kaiun siivittäminä. Rytmisektio nakuttaa tarkan hypnoottisesti.

Avaa olut ystävien seurassa ja valmistaudu viikonlopun viettoon Spoonin rytmien saattelemana. Kuten vinyyliversion levyn keskellä todetaan: "This record is a hit!"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti