30.5.2011

Heini: 82. Weezer – Weezer (The Blue Album) (1994)

Kun mieleni tekee hyppiä, huutolaulaa ja riehua, stereoissani alkaa soida Weezerin esikoisalbumi Weezer (The Blue Album). Kokonaisuutena albumi on hieman tasapaksu, mutta omassa lajissaan kuitenkin varsin hieno. Weezeriä ei pidä kuunnella löytääkseen kappaleista viimeisimpiä musiikillisia hienouksia tai syvällisiä sanoituksia, vaan käyttötarkoitus on ehdottomasti hyvän fiiliksen saavuttaminen.

Weezerin sanoitukset on usein tehty hieman kieli poskessa – tai näin ainakin toivon esimerkiksi No One Else -kappaleen kohdalla:
I want a girl who will laugh for no one else
When I'm away she puts her makeup on the shelf
When I'm away she never leaves the house
I want a girl who laughs for no one else
Jos hassut sanoitukset kiinnostavat enemmänkin, niin kannattaa tsekata myös In the Garage.

Weezeriä kuunnellessa voi kuvitella hetken olevansa jenkkiläisessä collegessa opiskeleva nuori menestyjä, joka luukuttaa täysillä kaverinsa kotibileissä vaikkapa Undone – The Sweater Songia stereoista. Kyseessä ei välttämättä ole se suurin haaveeni elämässä, mutta toimii juhliessa oikein hyvin.

Edelliseen viitaten: lopuksi on pakko pyytää kaikkia tämän kirjoituksen lukijoita laittamaan Weezerin kaikkien aikojen paras biisi Buddy Holly soimaan ja sitten vain tanssimaan! \o/

Albumi Youtubessa.

Blogin säännöt.
Heinin top 100 -lista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti