18.5.2011

Heini: 94. Regina Spektor - Begin to Hope (2006)

Myönnän olevani hittibiisien orja. Ostin Regina Spektorin Begin to Hopen paljolti Radio Helsingissä muutama vuosi sitten soineiden Fidelityn sekä On the Radion innoittamana. Vaikka molemmat ovat kaikin puolin hienoja kappaleita, levy on monipuolisempi kuin näiden kahden perusteella saattaisi olettaa. Albumin tunnelma vaihtuu nopeasti mutta sulavasti melankolisesta kaipauksesta kevyen iloiseen poprallatukseen lähes jokaisen uuden biisin myötä.

Yksi lempikappaleistani on albumin melankoliaosastoon kuuluva Field Below, joka alkaa varsin minimalistisena, mutta kasvaa etenkin Spektorin voimakkaan laulun ja taitavan pianonsoiton myötä suuriin mittoihin. Kielifiili minussa antaa plussapisteitä Après moi-kappaleelle, jossa lauletaan niin englanniksi, ranskaksi kuin venäjäksi.

Spektor erottuu lukuisista muista 2000-luvun laulaja-lauluntekijänaisista etenkin erikoisen lauluäänensä ja taitavan pianonsoittonsa avulla. Spektorin klassisen pianotaustan kuulee tälläkin levyllä useammalla kappaleella (kannattaa kokeilla esimerkiksi 20 Years of Snow:ta, mikäli pianotaituruus kiinnostaa).

Suosittelen Spektorin Begin to Hopea kaikille, joiden sydänalassa herkät folk-laulajattaret herättävät tykytystä.


Albumi Spotifyssa.

Blogin säännöt.
Heinin top 100 -lista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti