12.5.2011

Heini: 99. The Knife: Deep Cuts (2004)

Harvoin on missään onnistuttu vangitsemaan mitään niin hipsteriä kuin siinä Les Amours Imaginaires -elokuvan kohtauksessa, jossa kauniit ihmiset tanssivat hidastetusti ruotsalaisen The Knifen Pass This On -biisin tahtiin:


Kyseinen elokuva keroo quebeciläisistä hipstereistä pyörimässä rakkauskuvioidensa kiemroissa ja Pass This On -kappakeen utuinen tunnelma sopii elokuvaan paremmin kuin iPadia rämppäävä Bob Dylan look-a-like Siltasen terassille.

Albumi Deep Cutsin leimaaminen pelkäksi hipsterihämyilyksi olisi kuitenkin väärin ja kapeakatseista.

Karin Dreijerin kaunis lauluääni johdattaa kuulijan kuplaan, jossa koko maailma näyttää kauniilta ja jännittävällä tavalla kohtalokkaalta. Edes useissa kappaleissa taustalla soiva ysärihenkinen diskobiitti ei täysin onnistu pilaamaan kokemusta, vaikka usko albumiin meinaakin horjua Got 2 Let U:n kohdalla - kappaletta kuunnellessaan ainakin allekirjoittanut luuli päätyneensä kauneuskuplasta takaisin 90-luvun alun ala-astediskoon Seinäjoelle. Onneksi Got 2 Let U:ta seuraava instrumentaalikappale Behind the Bushes korjaa tilanteen miellyttävyydellään.

Mielestäni Deep Cuts on parhaimmillaan nautittuna cooleissa illanistujaisissa kauniiden ihmisten keskellä samalla, kun keskustelu koskettaa sitä, ettei Alkosta saa hyviä viinejä tai sitä, kuinka gentrifikaatio pilaa Kallion.

Albumi Spotifyssa.

Blogin säännöt.
Heinin top 100 -lista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti