28.5.2011

Heini: 85. Peaches – Teaches of Peaches (2000)

Poliittisesti epäkorrekti, julkean seksuaalinen, mutta hurmaavaakin hurmaavampi Peaches (eli artisti Merrill Beth Nisker) raivasi tiensä suosikkimusiikkini joukkoon hitaasti mutta varmasti. Varsinaisesti Peachesin edustama musiikkityyli (jonka Wikipedian perusteella diagnosoin electroclashiksi) ei kuulu suosikkeihini, mutta Peachesin energinen tyyli ja sukupuolirooleja rikkovat lyriikat sekä esiintymiset sulattivat entisen naistutkimuksen opiskelijan sydämen.

Teaches of Peaches -levy päätyi listalleni sillä perusteella, että se on Peachesin albumeista se, jota olen kuunnellut kaikkein eniten – luultavasti siksi, että se on jostain tuntemattomasta syystä päätynyt iPodilleni muutama vuosi sitten ja matkustanut sen myötä mukanani, minnne ikinä olenkin mennyt.

Teaches of Peaches on taattua Peaches-kamaa. Kertoohan nimikin jo sen. Pelkästään biisiluettelon perusteella heikkohermoisimmat voivat jättää levyn kokonaan kuuntelematta. Mikään ei kuitenkaan voita Peachesin tapaa saada kappaleisiin tarttuvuutta toiston perusteella. Pelkästään kuunnellessani esimerkiksi biisiä Set it Off, voin sieluni silmin nähdä hurmioituneet fanit Peachesin keikalla diskovalojen välkkeessä tanssimassa ja julistamassa yhteen ääneen kerta toisensa jälkeen:
Motherfuckers wanna get with me
Lay with me, love with me, all right
C’mon let’s set it off, C’mon let’s set it off
C’mon let’s set it off, C’mon let’s set it off
You know it, you love it
You got it, you want it
You know it, you love it
You got it
Set it Off:in musiikkivideo on oiva esimerkki Peachesin tavasta hämmentää yleisöään. Alussa video ei merkitsevästi eroa perinteisistä MTV:n seksuaalisesti vihjailevista musiikkivideoista, mutta videon loppupuolella Peachesin iholle kasvaa varsin miehekäs ihokarvoitus, eikä katsoja voi enää olla varma pinkkiin pukeutuneen artistin sukupuolesta tai videon alkuperäisestä tarkoituksesta. En suosittele videota tiukkapipoisille. Muut: enjoy!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti