25.5.2011

Heini: 88. Girls - Album (2009)

Girls kuuluu listallani sijaa 89. pitävän Jamie Lidellin tapaan Flow-festareilta bongaamiini kokoonpanoihin. Girls löytyi viime kesän festivaaleilta. Toisin kuin Lidell, Girls ei ilmeisesti hurmannut liveaktillaan liiemmin, sillä en muista yhtyeen keikasta mitään (eikä tästä voi syyttää edes humalatilaa, sillä en ollut juonut yhtään). Girlsin puolustukseksi tosin sanottakoon, että Flow’ssa tulee nähtyä niin monia hyviä keikkoja, ettei seulan tavoin vuotava muistikapasiteettini kykene niitä kaikkia mielessä säilyttämään. Lisäksi on syytä korostaa, että yhtyeen esikoislevy Album on mahtava kokonaisuus.

Vaikka Girlsin musiikki muistuttaa huoletonta surffirokkia, yhtyeen sanoitukset ovat usein jokseenkin alakuloisia. Esimerkiksi avausraidalla Lust for Life, joka on tempoltaan niin reipas, että tanssituttaa klubeillakin, lauletaan seuraavasti:
Oh, I wish I had a boyfriend
I wish I had a loving man in my life
I wish I had a father
Maybe then I would've turned out right
But now I'm just crazy, I'm totally mad
Yeah I'm just crazy, I'm fucked in the head
Girlsin hienous piilee ristiriitaisuuksissa: huolettoman ääniasun sisään on piilotettu alakuloisia sanoituksia ja pinnallisen oloinen surffirock on täynnä maailmantuskaa. Sitä paitsi yhtyeeseen ei kuulu yhtään tyttöä, vaikka nimi niin antaisi olettaa…

Albumi Spotifyssa.

Blogin säännöt.
Heinin top 100 -lista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti