6.6.2011

Mikke: 78. The Magic Numbers - The Magic Numbers (2005)

Nyt listallani on vuorossa täydellisesti vuodenaikaan sopiva ehdoton kesälevy! The Magic Numbers koostuu kahdesta sisarusparista, jotka soittavat yhdessä kaunista melodista musiikkia. Helisevät kitarat yhdistyvät komeaan harmoniseen laulantaan. Taustalla soivat kellopeli ja melodica antavat useille kappaleille hellyyttävän tunnelman. Musiikin sävy vaihtelee rock n' roll riffittelystä maalaileviin hiljaisiin hetkiin. Kaikkea kuljettaa eteenpäin kuitenkin loistavat melodiat, jotka onnistuvat ilmentämään lukuisia eri tunnetiloja.

Yhtyeen selkeä johtohahmo on Romeo Stodart, joka laulaa pääasiallisesti levyn ykköslaulua ja soittaa soolokitaraa. Kitaransoitto on paikoitellen todella taidokasta. Michele Stodartin ja Angela Gannonin taustastemmat tukevat Romeon laulua kuitenkin hienosti, ja tämän johdosta The Magic Numbersin soundi on tunnistettava ja persoonallinen. Myös melko perinteiset rock n' roll bassokuviot nousevat avainasemaan.

Levy alkaa mahtavasti Mornings Elevenillä, joka saa heti kättelyssä tanssijalan vipattamaan villisti. Väliosissa kuullaan myös heti, miten kaunista jälkeä The Magic Numbers saa aikaiseksi laulustemmoillaan. Forever Lost rullaa kesäisen keveästi. Kitaran ja basson yhteistyö toimii moitteettomasti. Long Legsin alku tuo mieleen The Smithsin Still Ill -kappaleen intron, mutta kappale itsessään on kaukana The Smithsin melankolisesta tulkinnasta. Love Me Like You jatkaa kesäistä hittiputkea tanssilattioille sopivalla rytmillään. Which Way to Happy rauhoittaa hetkeksi levyn kovaa tempoa. Tässä liikutaan nössö-popin parhaimmistossa. I See You, You See Me on kaunis duetto rakkaudesta. This Love on albumin surumielisin kappale kauniine jousineen. Love's a Game lopettaa levyn leppoisaan sunnuntaitunnelmaan.

The Magic Numbersin esikoisalbumi on täynnä kauniita harmonisia melodioita, söpöilevän hellyyttäviä soundeja ja kesäisen aurinkoista tunnelmaa. Levyä voisi kuunnella maatessaan selällään nurmikolla katsellen ohi kulkevia pilviä tai tanssien rannalla. Nyt kesän ollessa aluillaan suosittelen tarttumaan The Magic Numbersin levyihin ja nauttimaan kesäisestä tunnelmasta.

Albumi Spotifyssa

Blogin säännöt.
Miken top 100.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti